Kompleksno vino napravljeno od tri sorte. Odiše aromama cimeta, muskantnog oraščića i pečene jabuke. Citrusi i kora pomorandže dominiraju na nosu i daju vinu izuzetnu svežinu. Jasan je uticaj odležavanja u hrastovim buradima, što ga čini kremastim, lepo zaokruženim i glatkim. Dekantirati minimum pola sata i poslužiti ga na temperaturi 12-15°C. Ovo je pravi primer gastronomskog vina koje poseduje moć uparivanja sa širim spektrom hrane. Naša preporuka je dunavski som, šaran ili svinjski vrat
Lokacija: Selo Lipovac, Ražanj, Region Tri Morave, Srbija
Sorte: Grašac 33% - Župljanka 33% - Sovinjon beli 33%
Lokacija: Ciglana, Trševina
Ekspozicija: severozapad, istok
Zemljište: Smonica / pesak / smonica sa krečnjakom
Berba: Ručna berba početkom Oktobra
Vinifikacija: maceracija 4 dana
Fermentacija: otvorena maceraija na kvascima iz vinograda
Odležavanje: Hrastova burad 2 godine
Stabilizacija / filtracija: ne ne
Flaširanje: 1442 boce od 750ml - 2022 avgust
Pakovanja: Kutija 6 boca 750 ml
Alkoholi: 13,5% vol.
Kiseline: 4,97 g/l
Ukupni SO2: 12,8 mg/l
pH: 3,87
Vinar: Aleksandar Todorović