Grašac koji odiše tropskim aromama, aromama zrele dinje, sa tragovima meda u saću i nagoveštajem orašastih plodova. Gastronomsko vino, kojem je potrebno vreme da se otvori i pokaže svoju lukavost. Zato je obavezno dekantirati ga, dobro ohladiti (10-11°C) i poslužiti u široj čaši u kojoj će dalje evoluirati. Pačetina ili ćuretina sa džemom od šumskog voća ili nadevom kajsije je savršeno uparivanje uz ovo vino.
Lokacija: Selo Lipovac, Ražanj, Region Tri Morave, Srbija
Sorte: Grašac 100%
Lokacija: Ciglana
Ekspozicija: severozapad
Zemljište: Smonica
Berba: Ručna berba 12, 20. Septembra
Vinifikacija: maceracija 7 dana
Fermentacija: otvorena maceraija na kvascima iz vinograda
Odležavanje: Hrastova burad 16 meseci
Stabilizacija / filtracija: ne ne
Flaširanje: 1209 boca od 750ml - 2022 jul
Pakovanja: Kutija 6 boca 750 ml
Alkoholi: 14,5% vol.
Kiseline: 4,67 g/l
Ukupni SO2: 14,34 mg/l
pH: 4,09
Vinar: Aleksandar Todorović