Tamjanika koja vec na nosu pokazuje izuzetnu sortnost gde su prisutne arome tamjana u prvom planu sa tropskim aromama u pozadini uz herbalnost. Gastronomsko vino koje zavodi svojim aromama na nosu gde je i ukus sličan. Vino služiti na temperaturi od 10-12°C. Rižoto, suši i bela riba ce mu biti dobar par.
Lokacija: Selo Lipovac, Ražanj, Region Tri Morave, Srbija
Sorte: Tamjanika 100%
Lokacija: Morava
Ekspozicija: severozapad
Zemljište: Smonica sa krečnjakom
Berba: Ručna berba 12. Septembra
Vinifikacija: maceracija 4 dana
Fermentacija: otvorena maceracija na kvascima iz vinograda
Odležavanje: Hrastova burad 6 meseci
Stabilizacija / filtracija: ne ne
Flaširanje: 677 boca od 750ml - 2021 septembar
Pakovanja: Kutija 6 boca 750 ml
Alkoholi: 12,90% vol.
Kiseline: 4,60 g/l
Ukupni SO2: 16,38 mg/l
pH: 3,94
Vinar: Aleksandar Todorović