Oranž vino svetlo bakarne boje sa visoko kompleksnim aromama na nosu, gde najviše dominiraju breskva i džem od kajsija. Pored toga, pristutne su i arome pčelinjeg saća, kao i herbalni tonovi. Župljanka je vino ekstremno punog tela, čvrste strukture, završnice koja prolongira ukupan utisak i ukazuje na veliki potencijal odležavanja. Školski primer šta sve jedno kvalitetno oranž vino treba da poseduje. Obavezno dekatiranje minimum 45 minuta uz temperaturu služenja od 15-17°C. Savršeno uparivanje je Foie Gras sa tartufima, džemom od sušene breskve i sušenim smokvama.
Lokacija: Selo Lipovac, Ražanj, Region Tri Morave, Srbija
Sorte: Župljanka 100%
Lokacija: Trševina
Ekspozicija: severozapad
Zemljište: Smonica / pesak / krečnjak
Berba: Ručna berba 10. Oktobra
Vinifikacija: maceracija 6 dana
Fermentacija: otvorena maceraija na kvascima iz vinograda
Odležavanje: Hrastova burad 2. godine
Stabilizacija / filtracija: ne ne
Flaširanje: 1232 boca od 750ml - 2022 jul
Pakovanja: Kutija 6 boca 750 ml
Alkoholi: 13% vol.
Kiseline: 4,98 g/l
Ukupni SO2: 13,82 mg/l
pH: 3,69
Vinar: Aleksandar Todorović